Полазећи од потребе савременог развоја, који се првенствено базира на образовању, континуираном стручном усавршавању и доживотном учењу, 2000. године настала је идеја да се оснује студио за савремену едукацију, консалтинг и информатичке услуге која је за свој најважнији циљ имала истраживање образовног система Србије, анализа недостатака и њихова решења, кроз примену најсавременихих информационих технологија. Аутор је Миодраг Звијер Магистер, директор и власник Магистер-а. Пројекат је 2006. године добио име ”Магистер”. Све већа потреба за образованим и стручним кадром, који може да прати и прилагођава се новонасталим променама на пољу друштвеног и технолошког развоја, довела је до рађања идеје да се, на модеран и савремен начин, помогне људима да, поред формалног образовања које стичу или су већ стекли у редовним образовним институцијама, остваре овај циљ. Да се унапреди постојећи образовни систем кроз његову дубоку анализу, као и анализу образовних система у свету. Инвестирање у образовање представља инвестирање у развој индивидуалне личности, чиме се доприноси и свеукупном напретку заједнице у којој се живи и ради.

Настава се спроводи по Магистер методи рада, чији је аутор господин Миодраг Звијер Магистер, директор и власник Магистер-а, сертификован од стране међународних образовних институција као што су: Emory University of Atlanta , USA; Language Institute of Atlanta, USA; Oxford Seminars, Canada; The Urban League of Greater Atlanta; oспособљен да пренесе знања из разних научних дисциплина и области, да образује и обучава људе за рад и даље школовање, у разним областима професионалног живота.

Искуство у подучавању, као и едукација о савременим методама пословања, гарантује успех у остваривању плана и програма наставе, курсева, семинара и обука које нудимо. Негујемо увођење нових, савремених метода савлађивања програма, напредније и занимљивије стицање знања, уз интерактиван однос ученик-предавач.

Магистер је 2017, 2018 и 2019. године проглашен за фирму од поверења, међународним сертификатом.
Такође, 2018. као и 2019. године Магистер је проглашен за елитну фирму, међународним сертификатом.

Магистер чине три целине – научни, информатички и консалтинг део.

Научни део Магистер-а чине процеси у области природних и друштвених наука.
У склопу научног дела Магистер-а постоји програм припрема ученика за контролне и писмене радове за основну и средњу школу из предмета:
математике, физике, хемије, информатике, српског и страних језика, као и програм за ученике од 1. до 4. разреда основне школе.
Припреме за пријемне и матурске испите су наш бренд!
Tрадиционално, наши ученици освајају прва места на листама пријемних и матурских испита широм Београда. Такође, они су најбољи ученици у својим одељењима.

Информатички део чине курсеви, обуке и програми за све старосне категорије.

Консалтинг део чини процес унапређења пословања наших пословних партнера. Са поносом истичемо да је један од наших пројеката унапређење пословања нашег пословног партнера, Института за стране језике Атланта, Атланта, САД са којим Магистер има и потписан уговор о сарадњи, тако да наши кандидати могу да полажу за Амерички сертификат.