Развој породице, као и развој друштва, заснива се на укупној количини знања коју њихови чланови поседују. Инвестиција у применљиво и ефикасно знање постаје од виталног значаја за темпо друштвеног, политичког и економског развоја сваке нације.
Јавна расправа подразумева укључивање што већег броја људи да изразе своје мишљење, јер на тај начин учествују у доприносу доношења одлука које се тичу судбина свих.
Дисциплина је кључ успеха. У спорту, уметности, науци и свуда где се постижу резултати. Дисциплина се учи, вежба и постиже.
За младог човека би служење војног рока значајно допринело фокусирању на његове сопствене капацитете у захтевнијим условима сналажења и савлађивања физичких и менталних изазова.

Уколико је мозак стимулисан, он ће се више развијати.
Војни рок би значајно могао да повећа психофизичко здравље младих.

Чврстина тела и духа стичу се савлађивањем постављених изазова. Сматрам да би највећа лична добробит била победа над лењошћу и летаргијом која све више обузима нашу млађу популацију, а којој сам лични сведок током рада са младима. С тим у вези, сматрам да би родитељи требало снажно да подрже децу на путу обуке која не траје дуго, и након које ће се својим ,свакодневним, активностима свакако вратити, али овог пута много јачи!

Поред индивидуалних,тј.личних кактеристика важно је што већина сада учи да ради тимски и што су успеси више везани за складан рад групе, одељења, тима него појединца који ипак има шансу да истакне своје личне особине.

Војни рок ће омогућити младом човеку да буде обучен да се брани. Не само себе, већ и своју мајку, сестре, девојку и друге, међу којима су и његова деца. Имаће прилику да покаже своју витешку црту!

-“Мало нас је кој’ би смели.”
“Ал’ вас јака сила креће!”
– “Зар ко може стићи цели?”
“Ко посумња, никад неће!”

Никада не нападај!
Буди храбар и одбрани се!

У Београду 27.8.2018.

Миодраг Звијер
директор, Magister

magister